2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο Αντιμετώπισης Καταστροφών

Στα πλαίσια της ένταξης της Οργάνωσης στην «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθελοντικών Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης» (EVOLSAR) οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ συμμετείχαν το διάστημα 02-05/06/2016 στο 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο Αντιμετώπισης Καταστροφών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω στην Αθήνα (http://www.epilektoi.com/event2016.php).

Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και κρατικοί φορείς όπως Γ.Γ.Π.Π., ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ., Ο.Α.Σ.Π., Λιμεναρχείο και ο Στρατός.

Το συνέδριο έκλεισε με μια άσκηση μαζικών καταστροφών, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αμυγδαλέζα, σε κτίριο που στο παρελθόν είχε χτυπηθεί από σεισμό.

Στην άσκηση, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 05-06-2016 στις 03:00 τη νύχτα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι κατα τη 13:00 συμμετείχαν 7 χώρες με περίπου 110 άτομα, μεταξύ των οποίων διασώστες, ιατροί, νοσηλευτές, πολιτικοί μηχανικοί, υπεύθυνοι ασφαλείας και ομάδα διοίκησης. Επιπλέον, υπήρχαν πολλοί παρατηρητές από διάφορους φορείς.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ συμμετείχαν στο συνέδριο και στην άσκηση με εννέα (9) άτομα και με το σύνολο του εξειδικευμένου εξοπλισμού που διαθέτουν για την αντιμετώπιση σεισμικών καταστροφών.

Θα θέλαμε από αυτή τη θέση να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές, δηλαδή την Ε.Π.Ο.Μ.Ε.Α. για την πρόσκληση στο συνέδριο, ιδιαίτερα όμως για τη συμπερίληψή μας στις ομάδες που συμμετείχαν στην παραπάνω άσκηση.