Έλληνες Διασώστες
2023ΔραστηριότητεςΠρώτες Βοήθειες

11ος Ημιμαραθώνιος Πάικου

 Η 11η διοργάνωση  του ορεινού ημιμαραθώνιου Πάικου διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και ο Ο.Σ.ΠΕ.Γ. υποδέχθηκε τους αθλητές και τους επισκέπτες, όπως κάθε φορά, σε ένα εορταστικό κλίμα, σε ένα όμορφο ‘δέσιμο’ του αγώνα με την περιοχή, σε μια γιορτή για  το βουνό. 

Παράλληλα με την διαδρομή του ημιμαραθωνίου διεξήχθη και ο  μικρότερος αγώνας μήκους 5 χιλιομέτρων «Καστανόδασος Πάικου». 

Οι Έλληνες Διασώστες, για άλλη μια φορά ήταν δίπλα στους αθλητές και τους διοργανωτές, έχοντας αναλάβει την υγειονομική κάλυψη των αγώνων.

Ο Ημιμαραθώνιος Πάικου ήρθε ως απάντηση σε όλους αυτούς που αρνούνται να δουν τον θησαυρό που βρίσκεται δίπλα τους. Όρος Πάικο. Το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της  χώρας. Ήπιο βουνό, εύκολα προσβάσιμο, προσφέρεται για οικογενειακές εξορμήσεις, πεζοπορίες, ποδήλατο βουνού κ.ά. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Τα νερά που αναβλύζουν από τα σπλάχνα του είναι εξαιρετικής ποιότητας , δημιουργούν φανταστικά τοπία και δίνουν ζωή στην ευρύτερη περιοχή.   Πολλά τα  αναξιοποίητα μονοπάτια που χρησιμοποιούνταν για διάφορους λόγους παλαιότερα από τους κατοίκους. Ένας κρυμμένος θησαυρός που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.