Έλληνες Διασώστες
ΑνακοινώσειςΔραστηριότητεςΕκπαίδευσηΝέα

Εκπαίδευση στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών

Πρώτες Βοήθειες είναι οι άμεσες ενέργειες που κάνουμε στο σημείο του ατυχήματος με σκοπό τη διατήρηση της ζωής και τη σταθεροποίηση μιας κατάστασης μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ. Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που απαιτούν άμεση αντίδραση και προσοχή. Το 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν στο σπίτι ή στην εργασία μας. Σύμφωνα με μελέτες, το 45% των θανάτων που προκαλούνται από ατυχήματα και το 25% των αναπηριών θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την παροχή σωστών πρώτων βοηθειών έγκαιρα.

Οι Έλληνες Διασώστες με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκαν το αίτημα του π. Αλεξάνδρου για πραγματοποίηση ενημέρωσης σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες στην καθημερινότητα στο Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών. Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2024 παρευρέθηκαν πάνω από 50 πολίτες, ανάμεσα τους και παιδιά, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και στοχευμένες ερωτήσεις την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπαιδευτής μας και εθελοντής διασώστης κύριος Αναστάσιος Τσαρούχας.

Είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μια φορά οι πολίτες μας εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους στις πρώτες βοήθειες.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.