Έλληνες Διασώστες
TύποςΑνακοινώσειςΔραστηριότητεςΕιδήσειςΕκδηλώσειςΕκπαίδευσηΝέα

Ημερίδα: «Φωτιά στο Σέιχ Σου; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!»

«Φωτιά στο Σέιχ Σου; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!»

Μια εκπαιδευτική ημερίδα για τις Δασικές πυρκαγιές και τις Πρώτες Βοήθειες που μας αφορά όλους!

To Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, οι «Έλληνες Διασώστες» (https://rescuegr.gr)  θα διοργανώσουν μια εκπαιδευτική ημερίδα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση μιας Δασικής Πυρκαγιάς αλλά και τις Πρώτες Βοήθειες σε οφειλόμενα στις πυρκαγιές περιστατικά.

Μια ημερίδα που μας αφορά όλους! Το Σειχ Σου είναι ο μοψαδικός πνεύμονας πρασίνου στην περιοχή μας. Είναι ευθύνη όλων μας να γνωρίζουμε πως να τον προστατεύσουμε και πως να προφυλαχτούμε και να σώσουμε τις ζωές και περιουσίες μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η πάντα επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδος έρχεται, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και έτοιμοι!

Οι «Έλληνες Διασώστες» είναι μια αμιγώς εθελοντική Μη Κερδοσκοπική, Μη Κυβερνητική οργάνωση, σκοπό την αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών, την έρευνα και διάσωση αγνοουμένων σε αστικό ή μη αστικό πεδίο, την υγειονομική κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες, την ενημέρωση των πολιτών για σεισμούς και πυρκαγιές και την διάδοση του εθελοντισμού. Η δράση μας ξεκινάει από το 2006 με συμμετοχές σε σημαντικές σωτήριες επεμβάσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η εκπαιδευτική ημερίδα απευθύνεται σε όλους και η συμμετοχή σας θα βοηθήσει εμάς και τις κοινότητες μας να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ομιλητές:

  • Σαλικόπουλος Θωμάς, Πυραγός
  • Μελά Φιλοθέη, Δασάρχης
  • Ασλανίδης Χαράλαμπος, Πρόεδρος Ελλήνων Διασωστών
  • Τσαρούχας Αναστάσιος, Πιστ. Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών – Μέλος Ελλήνων Διασωστών
  • Μιχαηλίδου Πασχαλίνα, Εθ. Πυροσβέστης – Μέλος Ελλήνων Διασωστών

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, τοι Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

«Έλληνες Διασώστες»  / https://rescuegr.gr

Επικοινωνία: 2310 216 999 / info@rescuegr.gr

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ασλανίδης Χαράλαμπος 6947562850