Έλληνες Διασώστες
ΔραστηριότητεςΕκπαίδευσηΝέα

Εκπαίδευση στην ενότητα IMPACT

Το τριήμερο 21-23 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην ενότητα IMPACT (Instant Manage Plan ACT), στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό δράσεων προετοιμασίας και κινητοποίησης για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγη».

Η ενότητα IMPACT είναι μια νέας γενιάς σειρά ασκήσεων επί χάρτου με σκοπό την συνεργασία όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, την βελτιστοποίηση της αξιολόγησης του κινδύνου, την διάδραση των συμμετεχόντων, τον σχεδιασμό τη διαχείριση και τον έλεγχο των καταστροφών, την επικοινωνία κατά τη διαρκεια των κρίσεων και τον συντονισμό της διεθνούς βοήθειας. Την εκπαίδευση συντόνισαν εμπειρογνώμονες της Expertise France Groupe AFD (μετακύ των οποίων Γάλλοι αξιωματούχοι της Γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας -ανάμεσα τους και ο ιδρυτής της ενότητας- και Έλληνας ε.α. αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας).

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν φορείς της Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ των οποίων πο Αυτοτελείς Διευθύνσεις Πολτικής Προστασίας των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής, των Δήμων Θεσσαλονίκης και Μαραθώνα, από το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Τους Έλληνες Διασώστες εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ομάδας Χαράλαμπος Ασλανίδης.