Home ΝΕΑ Ειδήσεις

 

Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους ελεύθερα αθλούμενους που το επιλέγουν για την καθημερινή τους άσκηση, αποφάσισε τη λειτουργία Σταθμού Α' Βοηθειών.

Περισσότερα...

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Στα πλαίσια της έναρξης της συνεργασίας της Οργάνωσης "ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ" με την ΠΑΕ Ηρακλής, ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Τσαρούχας Αναστάσιος έδωσε την Πέμπτη 1/10/2015 συνέντευξη το ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 και αναφέρθηκε στη συνεργασία αυτή.

Όλη η συνέντευξη υπάρχει στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=0AjZDtxy7Ek&feature=youtu.be

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε πρόσφατα ανάμεσα στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ και την ΠΑΕ Ηρακλής. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής.

Περισσότερα...

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για τις παρακάτω περιοχές:

• Περιφέρεια Ιονίων νήσων

και τις περιφερειακές ενότητες:

• Χαλκιδικής,
Θεσσαλονίκης (δυτική και κεντρική Θεσσαλονίκη),
• Μαγνησίας (Βόλος, Δ. Ζαγοράς, Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου),
• Σποράδων,
• Δ. Αγιάς (Λαρίσης),
• Ευβοίας (κεντρική και βόρεια Εύβοια και δήμος Χαλκιδέων).

Επίσης προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το σύνολο των περιοχών που ανήκουν στις περιφέρειες:

• Αττικής,
• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
• Κεντρικής Μακεδονίας,
• Δυτικής Ελλάδας,

όπως επίσης για τις:

• Περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Φλωρίνης,
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβανομένης της Νότιας Εύβοιας και της νήσου Σκύρου (κατηγορία κινδύνου 3 -υψηλός- στις ΠΕ Φωκίδας και Ευρυτανίας και στο δήμο Μακρακώμης),
• Περιφέρεια Θεσσαλίας (κατηγορία κινδύνου 3 στην ΠΕ Καρδίτσας),
• Περιφέρεια Ηπείρου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Κόνιτσας και Μετσόβου),
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασιάς) και
• Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος (περιφέρειας Β. Αιγαίου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επισημαίνεται ότι, σε περιοχές σε κατάσταση συναγερμού ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς χαρακτηρίζεται «ακραίος», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας.

Με βάση τα προβλεπόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Πηγή: http://www.zougla.gr

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ παρευρέθηκαν δια του προέδρου τους Χρήστου Νικολαΐδη στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο ενός έτους από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας ως επίσημοι καλεσμένοι της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τετάρτη 14/3/2012.

Σε μία σεμνή τελετή οι αντιπρόσωποι της Ιαπωνίας στην Ελλάδα μέσω του Πρέσβη της, Hiroshi Toda, ευχαρίστησαν όλους όσους εκείνη την περίοδο τους συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν να ξεπεράσουν εκείνη την φυσική καταστροφή.Η δύναμη που επέδειξαν οι Ιάπωνες στην ανοικοδόμηση της χώρας τους, η εθελοντική εργασία αλλά και η θέληση του λαού της Ιαπωνίας να ξεπεράσει τα μεγάλα τραύματα που άφησε η θεομηνία πριν ένα χρόνο, είναι αξιοθαύμαστη και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ανθρωπότητα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η RGR για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην Άσσυρο και εντός στρατοπέδου. Με δέκα μέλη, ένα Διασωστικό όχημα κατάλληλα εξοπλισμένο κ ένα ασθενοφόρο βοήθησε στο έργο της Πυροσβεστικής που ήταν δύσκολο, αλλά αποτελεσματικό. Μάλιστα χρειάστηκε και η συνδρομή 2 αεροσκαφών για τη ρίψη νερού! Να ευχαριστήσουμε την Π.Υ. για την πολύ καλή συνεργασία και την κλινική Βέττα Μπαλτουμά για τη διάθεση του ασθενοφόρου.