Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Πρώτες Βοήθειες

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το Σάββτο 16-04-2016 προσήλθαν στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσής μας προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, μέλη της ομάδας Society of Economic Geologists (S.E.G.) Student Chapter- Faculty of Geology του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών.

Περισσότερα...

Σάββατο 31 Μαϊου 2014

 

Οι Έλληνες Διασώστες σε συνεργασία με το σωματείο Εργαζομένων της Eurobank, Union Eurobank


διοργάνωσαν δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες για τα μέλη του Σωματείου.Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/05/2014 στη Θεσσαλονίκη και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Ά Βοηθειών σε περιστατικά που μπορεί να συμβούν στην οικογένεια, στους φίλους, στους συναδέλφους ή σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

 

Τεράστια ήταν η συμμετοχή των φίλων του Noesis στο κάλεσμα για εκπαιδευση από τους Ελληνες Διασώστες σε θέματα Α' Βοηθειών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 700. Τελικά μετά από τρείς 12ωρους κύκλους εκπαίδευσης, σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνων, περισσότεροι από 250 φίλοι ολοκλήρωσαν τα μαθήματα. Η μεγάλη αποδοχή του εκπαιδευτικού προγράμματος από τον κόσμο, αλλά και η ανάγκη για γνώση σε θέματα Α΄ Βοηθειών, δείχνει τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας. Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε στα πλαίσια του εθελοντισμού την δωρεάν εκπαιδευση. Θα θέλαμε να ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Noesis και τον Γενικό Διευθυντή Θανάση Κοντονικολάου, για την δυνατότητα που μας δίνει και ευχόμαστε να έχει συνέχεια αυτό το τόσο επιτυχημένο πλαίσιο συνεργασίας.

Ευχαριστούμε επίσης θέρμα την διοίκηση του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου για την παραχώρηση της αίθουσας Τύπου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδεύσεις.

Πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική ήταν η επιθυμία κάποιων από τους συμμετέχοντες να ενταχθούν ως μέλη στην Οργάνωσή μας.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

 

Δωρεάν εκπαίδευση σε θέματα Α΄ Βοηθειών
από το ΝΟΗΣΙΣ και τους «Έλληνες Διασώστες»

Το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο συνεργασίας με την εθελοντική οργάνωση «Έλληνες Διασώστες» προσφέρει στους φίλους του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα Α΄ Βοηθειών.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η κάθε μία και θα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική σε μικρές ομάδες. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με σκοπό να μάθουν πώς να αντιδρούν αποτελεσματικότερα και με ασφάλεια σε κάποια έκτακτη ανάγκη και να παρέχουν τις Α΄ Βοήθειες σε έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν στην οικογένεια, τους φίλους, τους συνάδελφους ή οποιονδήποτε συνάνθρωπο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Ηλικία συμμετεχόντων: 18 ετών και άνω

Ημέρες διεξαγωγής : Τρίτη 19/2, Πέμπτη 21/2, Τρίτη 26/2 και Πέμπτη 28/2

Ώρα: 18.00 – 21:00

Τόπος διεξαγωγής: Καυταντζόγλειο Εθνικό Στάδιο, Αίθουσα Τύπου.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Τρίτη 12/2 στην γραμματεία των Ελλήνων Διασωστών, με αποστολή e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή τηλεφωνικά στο 2310-216999 (καθημερινά 10:00 – 13:00). Στο e-mail να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιβεβαίωση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι και την Πέμπτη 14/2.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.


Πληροφορίες:
Γραμματεία Ελλήνων Διασωστών
καθημερινά 10:00 – 13:00
Τηλ.: 2310 26 999
www.rescue.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

16/12/2009 Τετάρτη

Ασκηση Πρώτων Βοηθειών

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και συντήρησης της επιχειρησιακής ομάδας της Οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε άσκηση πρώτων βοηθειών που αφορούσε τροχαίο ατύχημα με έναν  πολυτραυματία και  ένα άτομο με καρδιακή ανακοπή.

 

Περισσότερα...