Έλληνες Διασώστες
TύποςΔραστηριότητεςΕιδήσειςΕκδηλώσειςΝέα

Ημερίδα «Φωτια στο Σέιχ Σου; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Φωτιά στο Σέιχ Σου;Μάθε τι πρέπει να κάνεις!» που διοργάνωσε η εθελοντική διασωστική ομάδα Rescue GR – Έλληνες Διασώστες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Περισσότεροι από 120 εθελοντές και πολίτες ενημερώθηκαν για το δασος του Σειχ σου, για τις σωστές πρακτικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση μιας δασικής πυρκαγιάς και για τις Πρώτες Βοήθειες σε περιστατικά που μπορεί να προκληθούν από μια πυρκαγιά, ενώ ακολούθησε και πρακτική εκπαίδευση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:
•Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, η οποία τόνισε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Έλληνες Διασώστες.
•Ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρίστος Τριαντάρης, που μίλησε εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Αντιδημάρχου εντεταλμένου Πολιτικής Προστασίας και ευχαρίστησε τους Έλληνες Διασώστες για την πρωτοβουλία τους.
•Ο Στρατηγός ε.α της ΠΥ,  Σπύρος Βαρσάμης, που ζήτησε από τους εθελοντές να συνεχίσουν να είναι δίπλα στις υπηρεσίες, γιατί κανένας κρατικός μηχανισμός δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθει από μόνος τους στις φυσικές καταστροφές.

Ομιλητές ήταν:
•Η Δασάρχης Θεσσαλονίκης, Φιλοθέη Μελά, η οποία μοιράστηκε με το κοινό, ιστορικά στοιχεία για το δάσος του Σέιχ Σου και πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
•Ο πρόεδρος στους “Έλληνες Διασώστες”, Χαράλαμπος Ασλανίδης, που αναφέρθηκε στην ανάγκη σωστής οργάνωσης των εν δυνάμει εθελοντών, ώστε να ειναι περισσότερο αποτελεσματικοί.
•Ο αντιπρόεδρος στους “Έλληνες Διασώστες”, Αναστάσιος Τσαρούχας, που μίλησε για τα εγκαύματα γενικά και ειδικότερα το εισπνευστικό έγκαυμα και τις θερμικές ασθένειες.
•Η Πασχαλίνα Μιχαηλίδου, εθελόντρια στους “Έλληνες Διασώστες” και εθελόντρια Πυροσβέστης, που ανέλυσε τις σωστές πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς από έναν εθελοντή ή από έναν απλό πολίτη.
•Ο Πυραγός Θωμάς Σαλικόπουλος, ο οποίος
μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο που εξέδωσαν οι Έλληνες Διασώστες με τίτλο «Δασικές Πυρκαγιές και Πρώτες Βοήθειες» για την ενημέρωση του κοινού και για την ενίσχυση του έργου τους. Το βιβλίο προλογίζει η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, τοι Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.